Pracownia kulinarna
Głównym celem pracowni jest nabycie umiejętności przygotowywania posiłków dostosowanych do potrzeb i możliwości uczestników. Zajęcia prowadzone są w bardzo dobrze wyposażonej pracowni.
Prowadzone w pracowni kulinarnej treningi obejmują :
- naukę obsługi sprzętów AGD
- wspólne przygotowywanie jadłospisów
- samodzielne przygotowanie poszczególnych etapów posiłku
- kształtowanie nawyków higienicznych podczas przygotowywania posiłków
- utrzymywanie pracowni i jadalni w należytym stanie sanitarnym
- udział w przygotowywaniu poczęstunku na imprezy i spotkania okolicznościowe
- poznanie zasad kulturalnego zachowania się przy stole oraz zasad zdrowego odżywiania się
- rozwijanie kreatywności i wyobraźni
- planowanie budżetu domowego oraz listy zakupów
- rozwijanie umiejętności wzajemnej współpracy i pomocy
![20220530_131142jpg [400x300] 20220530_131142jpg [400x300]](https://cms-v2-files.idcom-web.pl/sites/132/cms/szablony/1836/zdjecia/20220530_131142.jpg)
![20220531_095010jpg [400x300] 20220531_095010jpg [400x300]](https://cms-v2-files.idcom-web.pl/sites/132/cms/szablony/1836/zdjecia/20220531_095010.jpg)
