Pracownia kulinarna

Głównym celem pracowni  jest nabycie umiejętności przygotowywania posiłków dostosowanych do potrzeb i możliwości uczestników. Zajęcia prowadzone są w bardzo dobrze wyposażonej pracowni.

Prowadzone w pracowni kulinarnej treningi obejmują :

  • naukę obsługi sprzętów AGD
  • wspólne przygotowywanie jadłospisów
  • samodzielne przygotowanie poszczególnych etapów posiłku
  • kształtowanie nawyków higienicznych podczas przygotowywania posiłków
  • utrzymywanie pracowni i jadalni  w należytym stanie sanitarnym
  • udział w przygotowywaniu poczęstunku na imprezy i spotkania okolicznościowe
  • poznanie zasad kulturalnego zachowania się przy stole oraz zasad zdrowego odżywiania się
  • rozwijanie kreatywności i wyobraźni
  • planowanie budżetu domowego oraz listy zakupów
  • rozwijanie umiejętności wzajemnej współpracy i pomocy

20220530_131142jpg [400x300]20220531_095010jpg [400x300]